Gyimesi csángó vendégház és panzió - információk iskolák és pedagógusok számára

Vendégházunk egyik fő célja, hogy minél többen megismerhessék a gyimesi tájat, a csángó magyar kultúrát, a népzenét és a néptáncot. Reményeink szerint az itt eltöltött idő életre szóló élményt jelent a diákok számára, s hazatérve magukkal viszik az erdélyi ember, a székelység és a csángó magyarság iránt érzett felelősségérzetet.

Kiemelten fontosnak tartjuk diákok, fiatal csoportok vendéglátását. Vendégházunk 6 teljes napi foglalkoztatást és szálláslehetőséget kínál általános- és középiskolás csoportok számára, ami egy egyhetes kirándulásnak felel meg. Több évtizedes pedagógusi tapasztalat alapján igyekeztünk olyan programokat találni, amik átfogó képet adnak a gyimesi csángó magyarság és a csíki székelység kultúrájáról, történelméről, betekintést nyújtanak a csángó családok mindennapi életébe.
Hegyi túráinkon -szakértő segítségével- az iskolás diákok megismerhetik a helyi gyógynövényeket, a hegyi emberek életét, kalibát, esztenát, sajtkészítést. A kézműves foglalkozások fejlesztik az iskolások kézügyességét, ugyanakkor játékosak, szórakoztatóak, a diákok számára is érdekesek.
Részletes programokról és árakról kérjük érdeklődjenek emailben vagy a következő telefonszámokon:
Román telefon:    (40)-751-628-941
Román vonalas:  (0040)-266-339-521
Magyar telefon:    (0036)-30-30-45-109